Steven Groen

Steven Groen


Mr. Steven Groen heeft zijn Master Strafrecht (cum laude) behaald. Gedurende zijn rechtenstudie heeft hij eveneens zijn Bachelor Psychologie behaald, hetgeen ertoe heeft geleid dat hij als student-assistent verbonden is geweest aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtwetenschappen, op de afdeling Forensische Psychiatrie en Psychologie. Daarnaast heeft hij aan het Excellent Master Tracé van de Universiteit Utrecht deelgenomen, een honours-traject gericht op verdere specialisering in het (straf)recht. In zijn afstudeerscriptie heeft hij gekeken naar de mogelijkheden van het verkrijgen van (rechts)herstel in Nederland voor privacy-schendingen begaan door opsporingsambtenaren.
Al tijdens zijn studie was mr. Groen werkzaam voor het kantoor Van Schaik | Van Elst | Van Dam Advocaten; eerst als student-stagiair, later als juridisch medewerker. In die periode heeft hij mr. Van Schaik ondersteund bij het cassatie-onderzoek in de zogeheten Tamil Tijgers-zaak (o.a. veroordeling deelname terroristische organisatie), waarin uiteindelijk zeven cassatiemiddelen aan de Hoge Raad zijn voorgelegd.

Inmiddels is mr. Groen advocaat bij Van Schaik | Van Elst | Van Dam Advocaten. Ook in die hoedanigheid ondersteunt hij mr. Van Schaik bij zijn cassatiepraktijk, onder meer door het doen van literatuuronderzoek en het schrijven van concept-cassatieschrifturen.

Neem direct contact op

Maak een afspraak met ons via het onderstaande formulier
Contact opnemen

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...