Cassatie advocaat strafrecht

Cassatie advocaat strafrecht


Een cassatie advocaat in het strafrecht staat u bij in strafrechtelijke procedures en bij het in cassatie gaan tegen uitspraken van het gerechtshof. Deze specialist staat u bij in de laatst mogelijke juridische stap die u kunt ondernemen, welke na een hoger beroep plaatsvindt. De cassatie advocaat helpt u het beroep in cassatie in te stellen, zorgt dat de juiste middelen worden geformuleerd en bovenal dat u uiteindelijk in het gelijk wordt gesteld.

Wanneer u een cassatie advocaat voor strafzaken inschakelt, ondersteunt deze u bij het formuleren van cassatiemiddelen in uw zaak bij het hoogst rechtsprekende orgaan van ons land; de Hoge Raad. In deze procedure wordt gekeken of het recht op een juiste manier is toegepast, alsmede of de lagere rechter haar oordeel voldoende heeft onderbouwd. Het is hier dan ook niet mogelijk een herbeoordeling van de feiten te laten plaatsvinden. Alleen de toepassing van de wet komt hier ter sprake.

De toegevoegde waarde van een cassatie advocaat binnen het strafrecht

In Nederland heeft u geen cassatie advocaat in het strafrecht nodig om uw beroep in cassatie in te stellen bij de griffie van het gerechtshof of de rechtbank. Toch wordt dit u ten zeerste aangeraden. Het is namelijk al meerdere keren voorgekomen dat de Hoge Raad een verzoek heeft afgewezen, puur omdat deze niet aan de gestelde eisen voldeed. Wanneer u een advocaat in cassatie inschakelt, helpt deze u de strafrechtelijke procedures op een juiste manier te doorlopen, zodat uw verzoek niet wordt afgewezen en u de kans krijgt uw middelen te formuleren.

Aan een cassatiezaak worden afwijkende en aanvullende eisen gesteld in verhouding tot een normale strafzaak. Hieronder leest u meer over de procedure van deze aparte tak van sport binnen het strafrecht en de rol van een cassatie advocaat.

De cassatie specialist die zich gespecialiseerd heeft in het strafrecht – en die u bijstaat in uw cassatieprocedures – is Mr. N. van Schaik. Lees verder over zijn expertise en de rol van een cassatie advocaat in het algemeen.

cassatie advocaat strafrecht
hulp van een cassatie advocaat strafrecht

De strafrechtelijke procedure en de rol van een cassatie advocaat

Als u zich binnen het strafrecht laat ondersteunen door een cassatie advocaat, stelt deze voor u de middelen in cassatie op en helpt deze u procederen tegen de eerder gedane uitspraak van de rechtbank of het gerechtshof. Voor deze- en tijdens deze procedure zijn er echter een stel vaste protocollen die doorlopen dienen te worden.
De eerste stap waarin uw cassatie advocaat in het strafrecht u kan bijstaan, is bij het instellen van uw beroep in cassatie. In ons land moet dit binnen 14 dagen na de uitspraak van het gerechtshof of de rechtbank gebeuren. Mocht dit niet binnen de vooraf bepaalde termijn zijn gedaan, vervalt uw recht op cassatie. Toch bestaan er uitzonderingen. Zo kan er onder andere een uitzondering voor u worden gemaakt wanneer u niet op de hoogte bent gesteld van de zitting of de uitspraak.

In strafrechtelijke procedures heeft uw cassatie advocaat zelf ook termijnen om zich aan te houden. Zo heeft uw advocaat in cassatie 60 dagen op de cassatieschriftuur op te stellen. In deze schriftuur formuleert hij de middelen (argumenten) van cassatie. Hierin kunnen alleen middelen worden opgesteld tegen de uitvoering van procedureregels. Het is niet mogelijk een herbeoordeling van de feiten te laten plaatsvinden.

Toch is niet elke advocaat thuis in deze tak van sport binnen het strafrecht. Schakel daarom een ervaren cassatie advocaat in.

Een cassatie advocaat in het strafrecht via Van Schaik | Van Elst | Van Dam Advocaten

De advocaat in cassatie die u ondersteunt bij het in cassatie gaan of andere strafrechtelijke procedures, is Mr. Niels van Schaik. Als gewaardeerd medewerker van Van Schaik | Van Elst | Van Dam Advocaten legt hij zich toe op op cassatie- en herzieningsprocedures bij de Hoge Raad. Sinds 2007 is hij al werkzaam als advocaat, maar vanaf 2009 heeft hij zich gespecialiseerd in deze tak van sport. Mocht u een specialist in het strafrecht nodig hebben, die daarbij lid is van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS), dan bent u bij advocaat van Schaik aan het juiste adres.
Graag voorzien wij u in een vrijblijvend gesprek van meer advies. Mocht u interesse hebben in een samenwerking, en wilt u daarbij ondersteunt worden door een ervaren cassatie advocaat in het strafrecht, neem dan direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

direct een cassatie advocaat in het strafrecht

Neem direct contact op

Maak een afspraak met ons via het onderstaande formulier
Contact opnemen

e

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...